Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: opbouwwerker

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie opbouwwerker in de spotlight. We deden een interview met opbouwwerker Gerwin!

 

Hoe start jouw werkdag?

Vanochtend had ik overleg met opbouwwerkers uit een ander stadsdeel over activiteiten en wijkgerelateerde zaken. We hebben samen het sociaal café voor professionals in de wijk georganiseerd en dat hebben we geëvalueerd.

 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning

Ik geef vanmiddag een presentatie bij de gemeente als onderdeel van een project waarbij ik betrokken ben. Daarna heb ik een interview met iemand die een buurtkast heeft. Dit is een geweldig buurtinitiatief dat we willen ondersteunen, en via het interview geven we er extra aandacht aan.

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Op een gemiddelde dag heb ik overleggen met collega's en samenwerkingspartners, en heb ik contact met bewoners die een bijdrage leveren aan de buurt. We werken aan stedelijke projecten en acties, zoals het vrijheidssoepinitiatief. Ik schrijf verhalen en blogs over al deze acties en initiatieven. Binnenkort gaan we ook trainingen geven via Buurtkracht over het opzetten en uitvoeren van ideeën.

 

Welk onderdeel van je werk vind je het leukste?

Ik vind het leuk om actieve bewoners te helpen door middel van advies en om mensen te helpen hun eigen verhaal te vertellen. Daar haal ik veel energie uit. Ik kijk er ook naar uit om binnenkort trainingen te geven aan actieve bewoners.

 

En zijn er ook minder leuke kanten?

Ik ben meer gericht op de grote lijnen, ideeën en inspiratie. Het uitwerken van details kost me wat meer energie. Gelukkig zijn er andere collega's die daar juist wel energie van krijgen.

 

Heb je veel contact met je collega’s en teamleider?

We hebben elke twee weken overleg met het hele team en we hebben regelmatig bijeenkomsten om onze vaardigheden verder te ontwikkelen, zoals storytelling en buurteconomie. We werken ook veel samen met andere professionals in de wijk en binnen onze organisatie, zoals het jongerenwerk en kinderwerk.

 

Hoe ervaar je de werksfeer?

De werksfeer is erg goed, met veel humor en motivatie. We helpen elkaar en denken samen na. Er is veel kennis binnen het team, waardoor we elkaar scherp houden.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

Een uitdaging is om niet te veel achter de laptop te zitten. Je komt er pas echt achter wat er speelt als je mensen ontmoet. Opbouwwerk draait om interactie met mensen.

 

Hoe ervaar je het werken bij De Schoor?

Ik vind het fijn om bij De Schoor te werken. Het is een betrokken werkgever, dat is zeer positief.

 

Wanneer ga je blij naar huis?

Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik merk dat mijn werk betekenisvol is geweest, impact heeft gehad en iets positiefs heeft bijgedragen aan de stad.

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere