Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: sociaal werker buurtcentrum

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie sociaal werker in een buurtcentrum in de spotlight. We deden een interview met sociaal werker Donna!

 

Hoe start jouw werkdag?
Ik open het buurtcentrum, start alle apparaten op en zet de radio aan. Rond 9.00 uur komen de eerste groepen binnendruppelen. Adhoc situaties, zoals een lekkende kraan of een kapot koffiezetapparaat dienen zich aan. Zodra het kan ga ik naar kantoor. Daar ben ik druk met mijn mailbox en met de verhuur van de verschillende ruimtes in het buurtcentrum. Vervolgens word ik de keuken in geroepen omdat er extra hulp nodig is bij het koken. Flexibiliteit is belangrijk, want de planning die ik in gedachten had, loopt altijd anders.

 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning
Vanmiddag is het tijd voor de bingo! Ik sta klaar om bij te springen waar nodig, tussendoor zit ik op kantoor. Ik heb een belangrijke taak op mijn to-do-lijst staan: het organiseren van een activiteit voor een aanstaande open dag. Samen met een enthousiaste vrijwilliger brainstormen we over de beste activiteiten en regelen we alles van vrijwilligers tot prijzen. Op de grote dag zelf coördineer ik alle activiteiten.

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Geen dag is hetzelfde en er is altijd wel iets te doen. Soms heb ik even tijd om mijn administratie bij te werken, maar meestal is het gewoon lekker hectisch en afwisselend. Ik moet constant prioriteiten stellen en beslissen wat spoed heeft en wat nog even kan wachten. Het is een uitdagende en veelzijdige baan waarin je snel moet kunnen schakelen.

 

Welk onderdeel van je werk vind je het leukste?
Het allerleukste is het contact met de mensen (veelal senioren in dit buurtcentrum) die hier komen. Het geeft veel voldoening dat je als buurtcentrum iets kan bijdragen aan hun leven. Veel bezoekers komen hier meerdere malen per week. Het is fantastisch om te weten dat ik samen met een groep enthousiaste vrijwilligers een positief verschil kan maken.

 

En zijn er ook minder leuke kanten?
Zeker, de financiën en de kas zijn niet echt mijn favoriete bezigheden. Maar gelukkig hebben we collega Super Ati, die er helemaal in opgaat en er veel voldoening uit haalt. Zo kunnen we elkaar mooi aanvullen en zorgen we samen voor een goed beheer van de financiën.

 

Heb je veel contact met je collega’s en teamleider?
Ik werk in een bruisend buurtcentrum met een team van diverse collega's. In een buurtcentrum zit vaak een wijkteam of een buurtkamer. En ik heb team Sport hier ook zitten, heel gezellig en het houdt de lijntjes kort. De maandelijkse ontmoetingen met sociaal werkers uit andere buurtcentra zijn altijd inspirerend en gezellig. Onze teamleider is toegankelijk en ondersteunend. Ze is er altijd wanneer we haar nodig hebben en geeft ons de ruimte om onze eigen ideeën en initiatieven uit te voeren.

 

Hoe ervaar je de werksfeer?
De sfeer is ontzettend positief en mensen komen hier om samen plezier te maken. Het is een fantastische plek om te werken en ik doe het niet alleen, want ik werk samen met een leuke groep collega’s en vrijwilligers die net zo gedreven zijn als ik om iets bij te dragen aan de maatschappij. Met elkaar houden we het buurtcentrum draaiende.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
Voor mij is het belangrijkste dat iedereen die het buurtcentrum binnenstapt, zich welkom voelt. Dat betekent dat ik altijd alert moet zijn op wat er speelt en snel moet kunnen schakelen. Het is een positieve uitdaging om ervoor te zorgen dat elke bezoeker, vrijwilliger en gebruiker zich thuis voelt en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

 

Hoe ervaar je het werken bij De Schoor?
Heel fijn! Vanaf mijn eerste werkdag voelde ik me welkom. Ik werd verwelkomd met een prachtige bos bloemen en het vertrouwen en de vrijheid die ik krijg om mijn werk te doen is onbetaalbaar. En wat ik erg leuk vind is dat ik hier omringd ben door gepassioneerde collega's die zich echt inzetten voor hun werk.

 

Wanneer ga je blij naar huis?
Ik ga iedere dag blij naar huis.
Maar er zijn van die dagen die het extra leuk maken. Zoals laatst toen we een geweldig evenement hadden georganiseerd. Mijn vrijwilligers en ik hadden alles tot in de puntjes voorbereid en het werd een groot succes. Op zo'n moment voel ik me echt voldaan en ga met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis.

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere