Werken bij De Schoor

Jij staat midden in de samenleving. Je hebt een verantwoordelijke functie die je de kans biedt om mee te helpen bij het oplossen van een belangrijk maatschappelijk vraagstuk.

Wij zijn op zoek naar meerdere collega's. 


Je komt te werken in een team van 19 professionals van sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers, die zich specifiek bezighouden met het samen werken aan herstel van gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagenaffaire. Samen met collega’s bouw je verder aan onze ambitie om voor Almeerders hun situatie duurzaam te verbeteren en om deze mensen weer perspectief te bieden. Het welzijn van de inwoner staat hierin centraal.


"De klant fietst, en als ze verkeerd gaan trek ik aan het stuur."

Lees hier het complete interview met maatschappelijk werker toeslagenaffaire Mireille.

Maatschappelijk werkers gedupeerden toeslagaffaire | 24-32 uur pw

Wat ga je doen

Je ondersteunt de ouders van de toeslagenaffaire. Dit kan meerdere leefgebieden omvatten. Zoals huisvesting, financiën, zorg en opleiding. Om een nieuwe start mogelijk te maken voor deze ouders, biedt de gemeente ondersteuning op onder meer de zojuist genoemde leefgebieden. Het accent van de ondersteuning komt steeds meer te liggen op emotioneel herstel. Met de ene inwoner loop je wat langer mee en zijn de hulpvragen complexer en een andere inwoner is geholpen met een paar gesprekken. Je geeft zowel praktische als psychosociale ondersteuning en je coördineert overige diensten. 

 

Je bent bewust wat de toeslagenaffaire teweeg heeft gebracht en levert een bijdrage om bij de inwoner het vertrouwen te herstellen. Tijdens dit proces ben jij de casusregisseur en doet waar je goed in bent; dienstverlening bieden aan de gedupeerde ouders, samenwerken en afstemmen met je collega dienstverleners en oog houden voor de verschillende belangen

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Met jouw empathische en onbevooroordeelde instelling draag je actief bij aan het emotionele herstel van de inwoners. Bij voorkeur heb je ervaring in het ondersteunen van mensen in diverse (complexe) leefsituaties.

Bovendien begrijp je wat de impact van de toeslagenaffaire is en handel je hiernaar. Daarnaast voldoe je aan de volgende criteria:

 • Je bent in het bezit van een relevant sociaal hbo-diploma.
 • Je hebt vergelijkbare werkervaring.
 • Je bent nauwkeurig in het registreren en verantwoorden van je werk.
 • Je beschikt over uitstekende gespreksvaardigheden, waaronder stress-sensitieve dienstverlening.

 

Waar kun je op rekenen?

 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen € 3.191,- en € 4.547,- bij een werkweek van 36 uur
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris 
 • Loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris 
 • Bij de Schoor werken we locatiebewust. Samen bekijken we waar je het best bereikbaar bent voor Almeerders en/of collega’s. Dit kan op kantoor zijn, een Schoorlocatie, of indien mogelijk, vanuit huis
 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?
Ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie? Dan leren wij jou graag kennen! We ontvangen graag jouw cv en motivatie. Zolang de vacature op onze website staat kun je reageren. 

 

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Paula Achterhof, teamleider Maatwerk en Sociaal Raadslieden, 06-42600650. 

 

Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina.

 

 

 

  

Solliciteer direct

 

Voornaam*   Achternaam*   Wat wil je met ons delen?
 
 
 
E-mail*      
 
 
 
Telefoonnummer*       Jouw motivatiebrief*

 
     
LinkedIn       Jouw CV*

 
     

Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

       

 

 

 
Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere