Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: pedagogisch medewerker

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie pedagogisch medewerker in de spotlight.

We deden een interview met pedagogisch medewerker Chantal!

 

Hoe is vanochtend je werkdag gestart?
Met een groepsbijeenkomst van VVE Thuis. Dat is een bijeenkomst voor ouders waarin ik een thema behandel, hetzelfde thema als op de peuterspeelzaal. Ik leg het thema uit en bespreek de activiteiten. Deze activiteiten stimuleren de taalontwikkeling en de ouder-kind interactie. Thuis kunnen de ouders dit met hun kind oefenen.

 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning?
Vanmiddag heb ik een overleg met mijn collega’s over Mini SamenSpel. Elk kwartaal hebben we een overlegmoment over welke thema’s we kunnen behandelen, wat werkt goed bij de groepen en wat niet en welke activiteiten komen eraan.

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
Elke werkdag is heel anders. Ik plan mijn eigen agenda. Soms heb ik een dag dat ik de toeleiding doe; dat is voor ouders die ondersteuning nodig hebben bij het inschrijven van hun kind met een VVE-indicatie. Andere dagen heb ik groepen zoals vanochtend of geef ik ondersteuning aan huis.
Daarnaast hebben we overlegmomenten en moet de administratie gedaan worden.

 

Welk onderdeel aan je werk vind je het leukst?
De groepsbijeenkomsten! Het is altijd gezellig. Er komen opvoedingsvragen aan bod en er is altijd veel interactie onderling waardoor er ook vriendschappen ontstaan.
Maar eigenlijk vind ik alles leuk.

 

Dat klinkt goed, is er ook iets wat je minder leuk vindt?
Het gebeurt wel eens dat er niemand op komt dagen bij een bijeenkomst of activiteit terwijl je alles hebt voorbereid.
Het voordeel is dan wel weer dat je tijd hebt voor iets anders, er is altijd genoeg te doen.  

 

Heb je veel contact met collega’s en je teamleider?
Het is een zelfsturende functie en je bent alleen verantwoordelijk voor je groepen en activiteiten.
Wel hebben we elke dinsdag overlegmomenten met het hele team of in subgroepen. De teamleider is heel toegankelijk, je kunt altijd even bij haar aankloppen.

 

Hoe ervaar je de werksfeer?
We hebben een heel gezellig en hecht team van 12 dames. Alles is bespreekbaar en iedereen is erg behulpzaam. Als je ergens tegenaan loopt is er altijd iemand voor je.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
Timemanagement. Ik ben verantwoordelijk voor heel veel activiteiten, dat vergt goede communicatie met andere partijen. Het is een uitdaging om goed contact te houden met al je contacten. En wat ik net al zei, het een zelfsturende functie, ik vind dat heel leuk maar het moet je wel liggen. Als je altijd in teamverband hebt gewerkt is dit wel even schakelen.  

 

Hoe vind je het werken bij De Schoor?
Het werken bij De Schoor vind ik heel fijn. Ik ervaar het als een warme en toegankelijke organisatie.
Doordat we zoveel disciplines hebben leer ik veel nieuwe collega’s kennen en dat is hartstikke leuk en handig: zo kunnen we gebruik maken van elkaars expertise.

 

Wanneer ga je blij naar huis?
Als ik leuke gesprekken of activiteiten heb gehad waar ik wat van geleerd heb. Of als ik iets voor een ander heb betekend. Soms krijg ik achteraf een berichtje van een ouder met bedankt voor de leuke activiteit, of bedankt dat je ons zo goed hebt geholpen. Daar haal ik echt voldoening uit.

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere