Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: maatschappelijk werker Wijkteam

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie maatschappelijk werker in een wijkteam in de spotlight.

We deden een interview met maatschappelijk werker Melanie!

 

Hoe is vanochtend je werkdag gestart?
Vandaag met dit interview. Ik heb al wel snel een paar mailtjes en berichtjes beantwoord.

 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning?

Eerst heb ik hometeam overleg bij het gezondheidscentrum. Dit heb ik elke week en is samen met huisartsen, wijkverpleging, fysiotherapeuten en praktijkondersteuners. We bespreken verschillende casussen met elkaar. Soms is er een melding waarvoor ik bijvoorbeeld met de huisarts wil overleggen. Of een casus die via mij aangemeld wordt bij het wijkteam.

 

Later vandaag heb ik inloopspreekuur. Mensen komen langs met een hulpvraag en daar wordt een melding van gemaakt. Tijdens ons wekelijkse teamoverleg worden de meldingen besproken en verdeeld onder het team.
Aan het eind van de dag is er nog tijd voor administratie. En dan zit deze dag er weer op.

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Elke dag is heel anders. En dat maakt het ook zo leuk. De wekelijkse afspraken komen standaard terug maar toch is geen dag hetzelfde.
Vaak start ik op kantoor en heb ik daar mijn cliëntafspraken maar ik ga ook regelmatig op huisbezoek. Deze cliëntafspraken zijn naar aanleiding van de meldingen die tijdens het teamoverleg zijn verdeeld. De ene keer gaat de melding bijvoorbeeld over financiën en de andere keer over een scheiding of huiselijk geweld. Dit is heel divers.

 

Welk onderdeel aan je werk vind je het leukst?

Ik vind bijna alles leuk. Als ik moet kiezen dan kies ik voor de cliëntgesprekken. Mensen vinden het fijn dat ze hun verhaal kwijt kunnen en dat ze er niet meer alleen voor staan. Er is altijd veel waardering vanuit de cliënt.
Je doet het samen met de cliënt en kijkt waar zijn of haar kracht zit. Het is kortdurende hulp en daardoor zie je snel resultaat, daar krijg ik energie van.

 

Je zegt dat je bijna alles leuk vindt, wat vind je minder leuk?

Met veel afspraken en overleggen is de administratie het eerste wat er soms bij inschiet. Ik moet echt tijd inplannen in mijn agenda om de administratie te doen. Want hoewel het niet het leukste onderdeel is, is het wel belangrijk.

 

Heb je veel contact met collega’s en je teamleider?
Ik heb veel contact met collega’s en heb een heel fijn en warm team. Er is altijd een mogelijkheid om te overleggen. We voeren ook regelmatig cliëntgesprekken samen. Dat is het voordeel van een wijkteam.
De teamleider is bereikbaar en staat voor mij klaar als ik haar nodig heb.

 

Hoe ervaar je de werksfeer?
Heel fijn! Ik voel me gewaardeerd door mijn collega’s, cliënten en leidinggevenden. Alles is bespreekbaar en dat is heel prettig.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
Timemanagement is een uitdaging. Er zijn veel cliënten, trainingen en overleggen. Daardoor is het soms lastig om afspraken snel in te plannen en duurt het bijvoorbeeld twee weken. Het liefst zou ik alles dezelfde week nog willen doen maar dat kan niet altijd.

 

Hoe vind je het werken bij De Schoor?

We doen als De Schoor mooie dingen en ik vind het leuk daar een bijdrage aan te leveren. Er worden regelmatig trainingen aangeboden. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen is aanwezig.  

 

Wanneer ga je blij naar huis?
Eigenlijk elke dag. Ik vind mijn werk heel leuk, haal er veel voldoening uit en krijg er echt positieve energie van.

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere