Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: ambulant jongerenwerker

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie ambulant jongerenwerker in de spotlight.

We deden een interview met ambulant jongerenwerker Rick!

 

Hoe start jouw werkdag?
Heel verschillend. We plannen zelf onze agenda. Meestal start ik met wat administratie, afspraken met netwerkpartners of collega’s.

 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning?
Vanmiddag is er een inloop voor jongeren in het jongerencentrum. Wij zorgen dat alles klaarstaat en laten via social media weten dat we open zijn. Tijdens de inloop zijn er verschillende activiteiten waar we zelf ook aan meedoen. We maken contact met de jongeren en bouwen een langdurige band op. Als er een hulpvraag komt pakken we deze op. Afhankelijk van de hulpvraag doen we dit direct of plannen we een later moment in.

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Een werkdag is altijd divers. Voor de jongeren zijn er meestal middag- en avondactiviteiten. We werken gemiddeld 2 avonden in de week. Onder schooltijd is het tijd voor onze afspraken en administratie. Deze plannen we om de activiteiten heen.

 

Welk onderdeel aan je werk vind je het leukst?
Het sociale contact met jongeren en collega’s. We werken nauw samen en overleggen veel, daardoor weten we wat er speelt. We hebben veel plezier samen. We ondersteunen jongeren in de weg naar volwassenheid, dat geeft veel voldoening.

 

En zijn er ook minder leuke kanten?
De administratie en mail bijhouden. We zitten veel in de uitvoering (op straat, in het jongerencentrum, op school) waardoor er soms weinig tijd voor de mail is.

 

Heb je veel contact met collega’s en je teamleider?
Van onze teamleider krijgen we veel vrijheid maar we hebben wel veel contact met elkaar, we kunnen altijd met haar sparren en ze weet overal vanaf. Het werk is deels individueel maar ik werk vaak samen met netwerkpartners zoals de jeugdagent en jeugdboa’s, scholen en verenigingen.

 

Hoe ervaar je de werksfeer?
Heel energiek. We hebben een divers team afkomstig uit verschillende werkvelden met verschillende karakters en kwaliteiten. Dat maakt ons een sterk team. We zijn allemaal sociale mensen die jong van geest zijn maar we kunnen wanneer dat het nodig is ook serieus zijn.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
Soms hebben jongeren hulp nodig maar laten ze zelf nog niet zoveel los, dat kan weken of maanden duren. Je hebt veel geduld nodig. Daarnaast hoor je ook heftige dingen, het is een uitdaging om dat niet mee naar huis te nemen. Je moet het los kunnen laten.

 

Hoe vind je het werken bij De Schoor?
Superleuk! Ik ben hier echt op mijn plek. Kwaliteiten worden goed ingezet. De één is beter in sport en de ander in het organiseren van evenementen, daar wordt altijd rekening mee gehouden. Je hebt vrijheid binnen de kaders. Het werken in een divers team maakt het leuk. Binnen De Schoor is organisatorisch alles goed geregeld.

 

Wanneer ga je blij naar huis?
Ik zou willen zeggen als ik zichtbaar resultaat heb geboekt met een jongere maar dat gebeurt niet dagelijks.
Als wij jongeren weer een veilige plek hebben geboden en het een sfeervolle dag is geweest zonder opstootjes ga ik blij naar huis en dat is bijna dagelijks.

 

www.jongerenwerkalmere.nl

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere