Als maatschappelijk werker ben jij werkzaam in de wijkteams van Almere. Vanuit jouw expertise zet jij je in voor het welzijn van bewoners. Met als resultaat het duurzaam versterken van de zelf-
of samenredzaamheid, zodat mensen zoveel mogelijk op eigen kracht kunnen leven in hun wijk.
Almere heeft 9 Wijkteams. De wijkteams zijn benaderbaar bij allerlei hulpvragen: van enkelvoudig tot complex en intensief, en bij vragen op alle leefgebieden. Dit kan doordat in het wijkteam verschillende disciplines verenigd zijn. Gezamenlijk bedienen jullie de wijken en inventariseren ondersteuningsvragen.
We deden een interview met maatschappelijk werker Melanie, je leest het hier.
Maatschappelijk werker | 28-32 uur
Wat ga je doen?
Je werk richt zich op ondersteuningsvragen in meerdere wijkteams. Afhankelijk van je interesse en expertise word je op de ondersteuningsvraag ingedeeld. Het werk vindt vaak plaats binnen multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Je hebt regelmatig contacten met collega’s en netwerkpartners.
Om de ondersteuningsvraag helder te krijgen, luister je naar de betrokkenen en de mensen in hun omgeving. Je observeert en geeft advies over welke hulp en ondersteuning nodig is, zo nodig verwijs je door. Gezamenlijk komen jullie tot een plan van aanpak. Het perspectief van de bewoner staat voorop en je bevordert de veiligheid en zelfredzaamheid van de bewoner en betrokken gezinsleden.
Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:
Je bent in het bezit van een van de volgende hbo diploma’s (Maatschappelijk werk en Dienstverlening, Culturele en maatschappelijke vorming, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Sociaal Werk). Je hebt ervaring als maatschappelijk werker en bent vaardig met gesprekstechnieken (oplossingsgerichte en coachende vorm). Je hebt kennis van het werken met methodes met betrekking tot huiselijk geweld zoals de TOP3-methodiek of wil dit graag leren.
Waar kun je op rekenen?
Aan het team is een praktijkbegeleider verbonden. Zij coacht jou bij casuïstiekbesprekingen en organiseert intervisiebijeenkomsten. Hiermee bieden wij collegiale ondersteuning, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Bij De Schoor werk je in een betekenisvolle omgeving met betrokken collega’s.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden:
De wijkteams
Het doel van de wijkteams is dat Almeerse bewoners naar eigen kunnen meedoen in de samenleving. We werken aan versterking van zelf- en samenredzaamheid en aan sterke wijken. We zetten in op informele en collectieve ondersteuning waar mogelijk. Waar nodig bieden we kortdurende begeleiding en ondersteuning en toegang tot maatwerkvoorzieningen. Hiermee vervullen de wijkteams een belangrijke rol in het sociaal domein in Almere.
De wijkteams zijn een consortium, waarin De Schoor, VMCA, MEE en gemeente Almere met elkaar samenwerken. Zie meer over onze wijkteams op: wijkteams.almere.nl
Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is sinds 1989 een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere.
We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig.
Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.
Enthousiast geworden?
Dan horen we graag van je!
Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Sigmund Razab-Sekh, teamleider Algemeen Maatschappelijk Werk 036-5278500.
Solliciteren doe je via het formulier onder aan deze pagina. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.
Solliciteer direct
Privacyverklaring | Ontmoet ons op: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |