Werken bij De Schoor

Je komt te werken in een team van professionals van maatschappelijk werkers. Je gaat aan de slag binnen het (sub)team Outreachend werken, bestaande uit 2 collega’s.

 

Wij zetten ons in als herkenbare, betrouwbare ondersteuners,
op wie bewoners in een kwetsbare positie kunnen terugvallen als zij dat nodig hebben. En werken hierin nauw samen met relevante organisaties, zoals Vangnet en Advies, GGD, Nazorg vrouwenopvang, Veilig Thuis, het Schakelteam en gezondheidscentra. Gezamenlijk signaleren wij problematieken en vraagstukken en geven wij vorm aan het concept ‘waakvlamfunctie in de wijk’.

 

 

Maatschappelijk werker outreachend werken  | 26 uur 

Wat ga je doen

Jij geeft zelfstandig vorm en inhoud aan je opdracht. En pakt het initiatief om in contact te treden met collega’s en partners om problematieken en vraagstukken te signaleren. Je bent voor bewoners en professionals in de wijk een aanspreekpunt met wie zij informatie kunnen delen en die verzoeken om ondersteuning adequaat oppakt. 

 

Je werkt aan een vertrouwensband en hebt een signalerende functie. Je verwijst inwoners naar passende begeleiding en/of hulpverlening. Om dit te bereiken volg je signalen van samenwerkingspartners op en leid je betreffende bewoner naar de voor de situatie gebruikelijke vorm van hulp, zorg of informele ondersteuning.
Daar waar bewoners niet open staan voor contact met ‘hulpverlening of ondersteuning’ en/of tussen wal en schip dreigen te vallen werk je outreachend en zoek je actief contact.

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:
Als persoon ben je vaardig met gesprekstechnieken en in het vormen, ontwikkelen en bestendigen van samenwerkingen (netwerkvermogen). Je hebt ervaring in het signaleren van de ondersteuningsvraag, het inzetten van trajectbegeleiding en doorverwijzing.

  • Je bent in het bezit van een relevant hbo-diploma en hebt werkervaring als maatschappelijk werker.
  • Je hebt oog voor outreachend werken en handelt hierin daadkrachtig. 

 

Waar kun je op rekenen?

  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen € 3.191,- en € 4.547,- bij een werkweek van 36 uur
  • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen
  • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris 
  • Loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris 
  • Bij de Schoor werken we locatiebewust. Samen bekijken we waar je het best bereikbaar bent voor Almeerders en/of collega’s. Dit kan op kantoor zijn, een Schoorlocatie, of indien mogelijk, vanuit huis
  • De mogelijkheid de basis en mastercursus ‘Stress sensitieve dienstverlening’ te volgen

  • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders
  • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je!

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Sigmund Razab-Sekh, teamleider Algemeen Maatschappelijk Werk, 06-3909 8143. 

 

Solliciteren doe je via het formulier onder aan deze pagina. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. 

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere