Werken bij De Schoor

DEZE VACATURE IS GESLOTEN

 

De FIXbrigade Almere is een nieuw project dat als doel heeft om woningen energiezuinig te maken en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot fixers (klussers) op te leiden voor de technieksector en de energietransitie. 
Het project is gestart in Amsterdam en wordt nu landelijk uitgerold. De Schoor is door de gemeente Almere benaderd voor de oprichting van de FIXbrigade Almere. Het project is in de opstart-fase. Als coördinator ben jij verantwoordelijk voor het verder opzetten en doorontwikkelen van dit project in Almere. 

Sociaal werker/coördinator FIXbrigade Almere | 20-24 uur

FIXbrigade Almere bestaat binnenkort uit een coördinator, een trajectbegeleider, enkele hoofdfixers en fixers. Die laatste twee voren werkzaamheden in woningen uit vanuit drie teams. De hoofdfixers en fixers zijn bewoners uit Almere met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder bewoners uit het AZC. Het project biedt hen de kans om praktijkervaring op te doen en certificaten te behalen. Zo vergroten zij hun kansen op betaald werk, bijvoorbeeld in de duurzaamheidssector. Je komt te werken in het team Opbouwwerk. Een deel daarvan werkt in een van de negen sociale wijkteams. Een ander deel werkt in het reguliere team Opbouwwerk dat ook stedelijk initiatieven ontplooit.

 

Wat ga je doen?
In deze rol ben je leidinggevende van de hoofdfixers die bij jou terecht kunnen met alles waar zij tegenaan lopen. Jij coördineert en organiseert verschillende taken, waaronder klantcontact, klantadministratie, inkoop van materialen, opstellen van werkroosters, het werven en selecteren van fixers en het hanteren van het IT systeem dat Fixbrigade Nederland gaat leveren. Zonder jou draait het project niet. Je collega trajectbegeleider zorgt voor de begeleiding van de hoofdfixers- en fixers op weg naar een betaalde baan of studie. En verder:

 

 • onderhoud je contacten met de opdrachtgever binnen de gemeente Almere en maak je afspraken met externe partijen zoals de woningbouwcorporaties
 • speel je met je sociale antenne een actieve rol in het signaleren van problemen achter de voordeur waar fixers mee worden geconfronteerd. Je verwijst bewoners met deze problemen door naar de juiste partners in de stad
 • begeleid, ondersteun en monitor je hoofdfixers en fixers in hun dagelijkse werkuitvoering voor wie het project een opstap is naar de arbeidsmarkt. Je werkt hierin samen met de trajectbegeleider.
 • ben je sensitief en ondersteunend in gesprekken wanneer fixers moeite hebben om het traject vol te houden. 


Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Met jouw doelgerichte aanpak, ben jij in staat creatieve oplossingen in een werkbare structuur te gieten. Je bent communicatief sterk kunt uiteenlopende doelgroepen begeleiden en motiveren. Werkervaring als sociaal werker is wenselijk. En verder:

 • ben je in het bezit van een hbo-diploma in een sociale richting
 • heb je ervaring in het opzetten en leiden van projecten
 • heb je affiniteit met en / of een visie op duurzaamheid, energietransitie, energiekloof, etc.


Waar kun je op rekenen?

 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
 • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris.
 • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen €3.068,- en €4.372,- bij een werkweek van 36 uur.

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Deze vacature is gesloten


 

 


 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Instagram

 Indeed

 Werken bij De Schoor website

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere