Werken bij De Schoor

Team Gezinsbegeleiding Almere Haven en Almere Poort is een uniek team. Uniek omdat verschillende professionals samen (vanuit één team) optrekken in de hulpverlening en ondersteuning aan gezinnen. Samen trekken we op om gezinnen waar meerdere vraagstukken tegelijk spelen, te ondersteunen.
In deze gezinnen zijn er zorgen over de ontwikkeling van een kind/de kinderen, zijn er relatieproblemen,
hebben ouders hun eigen persoonlijke vraagstukken of is er een sociaal-maatschappelijke situatie (huisvesting, financiën) die ingewikkeld is. In ieder geval redden de gezinnen het (even) op eigen kracht niet meer.

 

Maatschappelijk werker team Gezinsbegeleiding | 32 uur pw

Wat ga je doen

Het doel van onze inzet is dat gezinnen op eigen kracht weer verder kunnen. Onze inzet is maatwerk. We ‘doen wat nodig is’. Je hebt in de ondersteuning van deze gezinnen dan ook verschillende rollen. Soms ben je coach, soms uitvoerder, soms regisseur in een best wel omvangrijk netwerk. Je bent voor je collega’s expert op sociaal-maatschappelijke vraagstukken en regelingen. Team gezinsbegeleiding werkt samen met andere partners in het veld, zoals de wijkteams, het sociaal stedelijk team, JGZ Almere en de zorgpartners.

Je bent een ‘T-shaped professional’ of wilt je daartoe ontwikkelen. T-shaped houdt in dat je een eigen expertise hebt én ook dat je breder kijkt en werkt. Je hebt kennis van (of affiniteit met) de ontwikkeling van een kind, gezinsproblematiek en van volwassenenproblematiek. Deze invalshoeken zijn namelijk belangrijk om de gezinnen optimaal te kunnen ondersteunen. Je analyseert de situatie, neemt de regie en houd de veiligheid in de gaten.

Vanuit je eigen expertise, ondersteun je de gezinnen bij complexe problematieken en vraagstukken. Je begeleidt krachtgericht en stimuleert om de eigen rol en verantwoordelijkheden op te pakken. De kern van het werk is het gezinsplan. Dat ontstaat op basis van een analyse en bevat concrete doelen en acties. De invulling is voor ieder gezin anders: ieder gezin krijgt wat het nodig heeft, in voortdurende afstemming tussen team en gezin. Bij complexe problematiek zoek je actief de samenwerking op met ketenpartners en plan je overlegmomenten en evaluaties in.

Wat breng je mee?

Je bent in het bezit van hbo diploma (social work of maatschappelijk werk en dienstverlening)
en hebt werkervaring als maatschappelijk werker.

Als persoon ben je vaardig met motiverende gesprekstechnieken, om zo de ander in staat te stellen de eigen krachten verder te ontwikkelen. Je bent in staat om met de verwevenheid van de problematiek van het gezin om te gaan: de vraagstukken te ontrafelen, te analyseren en de betrokkenen te motiveren om actie te ondernemen. 

 

Waar kun je op rekenen?

  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen € 3.191,- en € 4.547,- bij een werkweek van 36 uur
  • Een contract van een jaar met uitzicht op verlenging
  • Aan het team is een praktijkbegeleider verbonden. Hiermee bieden wij collegiale ondersteuning, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris 
  • Loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris 
  • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders
  • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

 

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem voor meer informatie contact op met Sigmund Razab-Sekh, teamleider Algemeen Maatschappelijk Werk, 06-39098143. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Solliciteren doe je via het formulier onder aan deze pagina. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

 

 


 

 

Solliciteer direct

Voornaam*


 

Achternaam*


 

E-mail*


 

Telefoonnummer*


 

LinkedIn profiel


 

Jouw motivatiebrief*


Jouw CV*


Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Indeed

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere