Werken bij De Schoor

Spotlight vacature: buurtsportcoach

Regelmatig hebben we vacatures bij De Schoor, deze keer zetten we de functie buurtsportcoach in de spotlight. We deden een interview met buurtsportcoach Niels!

 

Hoe is je werkdag gestart?
Vandaag ben ik gestart met een partneroverleg voor een project wat is gestart waarmee wij kinderen hun taal willen verrijken onder andere door het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten na schooltijd. Na dit overleg ga ik naar het buurtcentrum waar ik vaak werk. Hier op kantoor zitten ook andere collega’s uit het gebied, de beheerder van het buurtcentrum, collega’s vanuit het ouderen-/kinderwerk, stagiairs en vrijwilligers.

 

Wat staat er vanmiddag nog op de planning?
Voor vanmiddag praat ik met mijn teamleider bij over de coördinerende rol die ik heb bij het organiseren van sportdagen voor basisscholen uit Almere. Deze sportdagen organiseren we samen met verschillende partners uit de stad.

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Bij team Sport kan je niet echt spreken van een gemiddelde werkdag. Er zijn dagen waarin je ’s ochtends op tijd begint met overleggen met externe partners of rustig op kantoor met je collega’s en stagiairs. Er zijn dagen waarbij je gaat kijken bij één van de activiteiten die je hebt opgezet, waar je gaat netwerken met partners of gaat sparren over wat sport (en bewegen) kan betekenen voor de inwoners.

 

Welk onderdeel aan je werk vind je het leukst?
Wat ik het leukst vind aan mijn werk is de afwisseling, zoals ik hierboven beschrijf is geen dag hetzelfde, maar ook geen enkele activiteit is hetzelfde. Je kan een activiteit niet letterlijk kopiëren en plakken op een andere locatie of voor een andere doelgroep. Elke keer ga je op zoek naar welke behoefte de doelgroep heeft en hoe je daar het beste invulling aan kan geven. Deze puzzel in elkaar leggen vind ik het leukst aan mijn werk.

 

En zijn er ook minder leuke kanten?
Voor mij zie ik geen minder leuke kanten.

 

Heb je veel contact met collega’s en je teamleider?
Eén keer in de week zitten we met zijn allen op het hoofdkantoor, hier houden wij ons overleg. Op het moment dat er niks te overleggen is werken we hier met zijn allen. Zo zie en spreek je elkaar en kan je ook makkelijk een vraagstuk bij iemand neerleggen. In de loop van de week werken we op en af met verschillende collega’s op locatie of spreek je elkaar telefonisch.

 

Hoe ervaar je de werksfeer?
Er heerst een fijne werksfeer waar ook ruimte is voor een dolletje. Met de lunch maken we regelmatig een wandeling of zitten we lekker buiten in het zonnetje.

 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
De grootste uitdaging voor mij is om continue mijn eigen werk te moeten zoeken. Je moet proactief zijn richting de verenigingen en/of partners om de vraag op te halen op gebied van sporten en bewegen of je moet proactief zijn in zelf toffe dingen bedenken om op te zetten.

 

Hoe vind je het werken bij De Schoor?
De collega’s, de vrijheid om projecten op te zetten, de ondersteuning voor het volgen van cursussen en het feit dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken dat zorgt ervoor dat ik het werken bij De Schoor als leuk ervaar!

 

Wanneer ga je blij naar huis?
Ik ga blij naar huis wanneer ik mensen kennis heb kunnen laten maken met een nieuwe sport of wanneer ik hen plezier heb laten hebben in sporten. Maar ook wanneer ik een succesvol project heb neergezet waarbij ik meerdere partners met elkaar in contact heb gebracht.

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere