Werken bij De Schoor

Wil jij inwoners voorlichten of ondersteunen bij juridische vraagstukken? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team. Je maakt deel uit van het team Maatwerk. Het team is verdeeld onder Sociaal Raadslieden (7 collega's) en Maatwerk (30 collega's).  

In het team werken maatschappelijk werkers, sociaal raadslieden en vrijwilligers samen om Almeerders perspectief te bieden op een stabiele financiële toekomst. 

 

De sociaal raadslieden houden zich bezig met vragen op sociaal juridisch gebied. Dit kan financieel, administratief of juridisch van aard zijn. Wij zijn ons bewust van de samenhang met vraagstukken op andere leefgebieden en spelen in op wat nodig is om situaties te verbeteren. Het team is gehuisvest in Almere en houdt spreekuren op diverse locaties in de stad.

 

Sociaal raadsman/vrouw | 28-36 uur pw

Wat ga je doen

Jij geeft informatie en advies aan zowel individuele cliënten als aan groepen, over wet- en regelgeving en voorzieningen. Daarnaast bied je ondersteuning bij het opstellen van brieven en bezwaarschriften, het invullen van diverse formulieren en bemiddel je tussen client en instantie. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het probleemoplossend vermogen van cliënten is hierbij belangrijk. En verder:

 • draai je mee met spreekuren en geeft Almeerders zicht op hun mogelijkheden, kansen en rechten
 • geef jij scholing en consulten aan professionele en vrijwillige hulp- en dienstverleners, ter bevordering van deskundigheid

 

Word jij enthousiast van deze functie en herken je jezelf hierin:

Je bent vaardig met gesprekstechnieken (motiverende en coachende vorm) en stelt de ander in staat zijn eigen krachten verder te ontwikkelen. Je weet het netwerk optimaal te benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. En verder:

 • heb je een afgeronde hbo-diploma, bijvoorbeeld SJD
 • heb je ervaring als sociaal raadsman/-vrouw (pré)
 • signaleer je wet- en beleidsveranderingen en blijf je op de hoogte van wijzigende regelingen

 

Waar kun je op rekenen?

 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen € 3.191,- en € 4.547,- bij een werkweek van 36 uur
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris 
 • Loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris 
 • Bij de Schoor werken we locatiebewust. Samen bekijken we waar je het best bereikbaar bent voor Almeerders en/of collega’s. Dit kan op kantoor zijn, een Schoorlocatie, of indien mogelijk, vanuit huis
 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt

 

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere

De Schoor is al 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

 

 

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie? Dan leren wij jou graag kennen! We ontvangen graag jouw cv en motivatie. Zolang de vacature op onze website staat kun je reageren. 

 

Solliciteren doe je via het formulier onderaan deze pagina.

 

Wil je eerst meer weten over deze vacature? 
Neem dan contact op met Yuk Mee Man, Sociaal Raadsman/ vrouw, 06-30964251.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Paula Achterhof, Teamleider Sociaal Raadslieden en Maatwerk, 036-5278500. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

 

 

 

  

Solliciteer direct

 

Voornaam*   Achternaam*   Wat wil je met ons delen?
 
 
 
E-mail*      
 
 
 
Telefoonnummer*       Jouw motivatiebrief*

 
     
LinkedIn       Jouw CV*

 
     

Waar heb je deze vacature voor het eerst gezien? (Kies hier één optie)

 Op nationalevacaturebank.nl

 Op sociaalwerkvacatures.nl

 Facebook

 LinkedIn

 Via mijn netwerk

 Ik ben (oud) stagiair

 Ik ben (oud) collega

 Anders, nl. 

 

       

 

 

 
Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Werken bij De Schoor maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere